Näistä tuli niin söpöt,yhdet lempparihousut ehdottomasti!

Kaavana uusimman Ottobre  lehden Toffy vakosamettihousut

Koko 92cm.

Kankaana Myllymuksujen kirkkaanvihreä vakosametti

 

Ja mikä ihmeellistä,ei tarvinnut yhtään pienentää,toki vyötäröllä oleva kuminauha tekee paljon.Kaupasta kun pojalle on katsellut farkkuja tai tämän tapaisia on ne aina vyötäröltä tippuvaa mallia.Semmoiset on kivoja joissa vyötäröllä kuminauha kiristin,miksi en enemmin ole keksinyt semmoista laittaa??? Tässä ohjeessa se kuitenkin piti laittaa.

 

Edessä sekä takana taskut.Takataskuihin pitäisi saada vielä jotkut kivat napit.Eteen olisi kuulunut tulla vetoketju,mutta minä olen niin huono niitä ompelemaan niin jätin pois.Ja silti housut mahtuu hyvin jalkaan.

 

Täytys kyllä opetella vetskarin ompelua,mutta aina se menee jotenkin vinksinvonksin,toinen puoli jää pitemmäksi kuin toinen jne.... :( Hyviä vinkkejä otetaan siis vastaan kuinka sen saa nätisti paikalleen.Harsiakkin olen koittanut,mutta ei.

Ja tuo kuminauha kiristys systeemi on kyllä niin huippu,ohjeesta en tainnut tajuta yhtään kuinka sen olisi oikeasti pitänyt ommella,mutta katsoin sitten kaupanhousuista mallia ja hyvin se tuli. Aluksi vaan ompelin vyötärökaitaleen housuihin kiinni niin että kuminauha jäi väliin,tikkauksenkin kerkesin jo ommella kunnes aloin sovittaa pojalle päälle ja hups kuminauha ei liikkunut mihinkään:) No sitten vaan ratkottiin ja ommeltiin uudelleen.Onneksi kangas on vähän tukevampaa eikä ottanut siitä nokkiinsa ollenkaan.

Eteen laitoin kiinnitykseksi kaksi kam neppiä.

 

Tällä kaavalla taidan tehdä toisekkin vakosamettihousut,muistelisin että mumman kangaslaarista joka on kotiutunut minulle löytyy ainakin mustan värisenä. Mitäs kivaa  yksityiskohtaa niihin tekisi??Ettei olisi aivan tavalliset?? :)